Bănci și Asigurări

Daniel Dăianu, BNR: „România are nevoie de Uniunea Europeană. Trebuie să găsim forţa instituţională pentru a ne mobiliza în interior”

Daniel Dăianu, BNR: „România are nevoie de Uniunea...

Autor: Georgiana Mihalache

09.08.2016, 13:39 336
Daniel Dăianu, membru al Consiliului de administraţie al BNR, a spus la conferinţa ZF, „Provocările României”, că România trebuie să caute soluţii pentru a se mobiliza din interiorul ţării în contextul schimbărilor politice şi sociale din Uniunea Europeană.
 
„Avem o provocare internă care ţine pe de-o parte de nepuţinţele instituţionale care nu trebuie acceptate. Pe de altă parte, vremurile sunt atât de cenuşii încât eşti obligat să te mobilizezi. Trebuie să găsim forta institituţională, socială şi politică pentru a ne mobiliza în interior. Şocurile vor mai fi”, a spus Dăianu.
 
În ceea ce priveşte ieşirea Marii Britanii, Dăianu consideră că nu a fost o mişcare premeditată, ci o greşeală a fostului premier britanic, David Cameron.
„A doua provocare este dincolo de controlul nostru, ce se întâmplă cu Uniunea. Brexit  nu a fost premeditat, a fost o greşeală a lui Cameron care a comis o eroare istroică, dar există o nemulţumire acută în Uniune”, a mai spus Dăianu.
 
Dăianu a mai spus că România are nevoie de Uniune, iar o eventuală fragmentare ar fi un şoc pentru toţi europenii, în contextul în care UE se confruntă şi cu problema migraţiei. „România trebuie să pledeze pentru solidaritate şi intern trebuie să strângem rândurile”, a mai precizat Dăianu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO