Bănci și Asigurări

Dana Demetrian, vicepreşedintele BCR: Băncile ar putea aproba creditele după postările pe Facebook ale clienţilor

Dana Demetrian

Dana Demetrian

Autor: Mediafax

09.06.2017, 00:03 1157

Băncile din România ar putea accesa în viitor informaţiile postate pe reţelele de so­cia­lizare de către potenţialii clienţi, cu acor­dul acestora, pentru acordarea credite­lor, la fel cum procedează băncile din ţările vecine, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte executiv retail şi private banking BCR.

„Sunt ţări din jurul nostru care utilizează in­formaţiile postate pe reţelele de socializare de potenţialii clienţi pentru evaluarea cre­ditelor. Deocamdată băncile din Româ­nia nu ţin cont de acest tip de infor­maţii pen­tru acor­darea creditelor. Însă, nu neg că toţi ne uităm la ce­ea ce înseamnă evoluţie. Sun­tem în faza în care legislaţia în România este des­tul de sofis­ti­cată în sens diferit faţă de le­gis­la­ţia europeană şi lucruri care pot fi apli­cate în alte ţări din pă­ca­te nu pot fi aplicate în Româ­nia“, a declarat Dana Demetrian, vicepre­şedinte la BCR.

Aceasta a explicat de ce băncile din Ro­mâ­nia nu utilizează deocamdată acest tip de informaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO