Bănci și Asigurări

Dan Pascariu, UniCredit: 20.000 de euro pe an pentru funcţia de preşedinte al boardului

Dan Pascariu

Dan Pascariu

Autor: Claudia Medrega

17.04.2019, 07:00 1817

Dan Pascariu, unul dintre cei mai cunoscuţi ban­cheri din România, câştigă 20.000 de euro/an pentru func­ţia de preşedinte al boardului UniCredit Bank, plasată în top cinci cele mai mari bănci locale după active.

Anul trecut, acţionarii UniCredit au aprobat pre­lungirea mandatului lui Dan Pascariu în funcţia de pre­şe­dinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit pentru doi ani, până în aprilie 2020.

El ocupă de un deceniu funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit România, după îm­părţirea atribuţiilor decise odată cu fuziunea din 2007 dintre UniCredit România şi HVB Ţiriac, prin care Răsvan Radu a preluat conducerea execu­tivă a băncii rezultate.

Banca UniCredit Bank vrea să acorde o indemnizaţie brută anuală în sumă de 15.000 de euro pentru vicepre­şe­dintele Consiliului de Supraveghere, în timp ce pentru funcţia de membru al boardului remuneraţia brută anuală a fost stabilită la 10.000 de euro. Acţio­narii băncii au discutat recent aceste propuneri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO