Bănci și Asigurări

Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase, este noul proprietar al City Insurance

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Adrian Dumitrache

04.03.2013, 00:00 2289

Dan Odobescu (foto), cumnatul fostului premier Adrian Năstase şi fost şef al companiei de asigurări Unita (actuala Uniqa) între 2004 şi 2006, a preluat de la un investitor italian controlul City Insurance, un asigurător de talie medie pe piaţa locală.

Odobescu a preluat compania prin intermediul unei societăţi cu răspundere limitată (SRL), cu afaceri de numai 5.400 de lei în 2011. Societatea respectivă, Vivendi International SRL, deţine 85,2% din capitalul social al City Insurance, restul acţiunilor revenind unui număr de 7 persoane fizice şi 51 de persoane juridice, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Odobescu, 59 de ani, deţine 95% din companie. De formaţie avocat, Odobescu a fost până în 1989 consultant juridic şi de afaceri pentru companii de asigurări din Germania şi alte ţări din Europa de Vest. El a mai deţinut o companie locală de asigurări între 1993 şi 2001, Charisma Entreprises, pe care a vândut-o grecilor de la Alpha Insurance.

Odobescu este cumnatul fostului premier Adrian Nastase (soţia sa Rodica Odobescu, fost director general al Tarom, este sora Danei Năstase). City Insurance, o companie specializată pe nişa asigurărilor de călătorie, a fost înfiinţată în 1998 şi are afaceri anuale de circa 300 milioane de lei. Cea mai mare parte a businessului companiei se derulează pe piaţa italiană, unde subscrie pe baza paşaportului european privind libera circulaţie a serviciilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO