Bănci și Asigurări

Dan Bunea, ex CFO al BCR, si inca doi directori din grup isi fac companie de consultanta

Dan Bunea, ex CFO al BCR, si inca doi directori din grup isi fac companie de consultanta

Click pentru detalii

09.04.2008, 17:17 451

Dan Bunea, fost vicepresedinte al grupului BCR responsabil cu Trezoreria, face pasul pe piata de consultanta financiara, creand o companie specializata, impreuna cu Dorin Cojocaru, care a condus pana luna aceasta directia de credite retail in BCR, si Traian Mazdrache, fost director BCR Asigurari.
Compania celor trei se va numi DTD Team Advisory si va oferi consultanta pe domeniul de corporate, plecand de la fuziuni si achizitii, management financiar, tranzactii, operatiuni de capital sau reorganizare pana la dezvoltare de proiecte si finantarea acestora prin credite bancare.
Dan Bunea, 48 de ani, si-a anuntat despartirea de BCR in urma cu aproape un an, demisia sa devenind efectiva la 1 august 2007. Decizia sa de a pleca din banca a venit ca o surpriza, dupa ce fusese confirmat pe post de Erste Bank in toamna anului 2006 (cand austriecii au preluat efectiv controlul BCR).
Erste nu a mai numit alt conducator in locul lui Bunea care sa coordoneze Trezoreria si pietele de capital, preferand sa imparta competentele sale intre ceilalti cinci membri ai Comitetului Executiv. Bunea a pastrat o atitudine foarte discreta in acest rastimp, nemaiavand contacte cu sistemul bancar.
Dorin Cojocaru, 45 de ani, a condus timp de trei ani Directia de credite retail in BCR si are o experienta de 16 ani in domeniul bancar. El a incheiat colaborarea cu banca la inceputul acestei luni. Traian Mazdrache, 35 de ani, a ocupat pana anul trecut postul de director adjunct de vanzari in BCR Asigurari.
Cei trei intra pe o piata in crestere rapida. In urma cu circa doi ani, Doru Lionachescu, un alt bancher de cariera, a creat compania de consultanta Capital Partners, care a devenit intre timp un jucator important pe piata de fuziuni si achizitii, dar si pe finantari. La inceputul anului, alti trei directori din Alpha Bank au trecut in domeniul de consiliere, creand o companie numita Consilium Advisors. Recent o alta companie de consultanta, Capital Financing Solutions, in care parteneri sunt Alexander Regenbogen, fost director general al Eurom Bank (care si-a schimbat numele intre timp in Leumi Bank), Monica Pop, fost director general adjunct in Eurom Bank, si Avi Shloush, care a fost implicat in administrarea afacerilor locale ale dezvoltatorului imobiliar Jupiter Group.
In conditiile in care bancile au devenit mai selective in acordarea de imprumuturi, pe fondul ingreunarii accesului la resurse si al cresterii costurilor acestora dupa turbulentele de pe pietele internationale, companiile de consultanta vad un potential semnificativ structurarea proiectelor de finantare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO