Bănci și Asigurări

Cutremur la Euroins, compania bulgărească care deţine 33% din piaţa RCA din România. Ce va urma? Conducerea Euroins a fost suspendată săptămâna trecută de către ASF

Mihnea Tobescu

Mihnea Tobescu

Autor: Mircea Nica

10.10.2020, 11:18 8700

♦ Conducerea Euroins, companie de asigurări cu afaceri de 271 mil. euro anul trecut, a fost suspendată pentru că firma nu şi-a făcut rezervele tehnice la nivelul prevăzut de lege ♦ ASF cere o injecţie de capital pentru a aduce compania pe linia de plutire.

Euroins România, a doua cea mai mare companie de asi­gu­rări din piaţa RCA, care în ultimii 9 ani a ajuns de la subscrieri de câteva sute de mi­lioane de lei la peste 1 mld. de lei, a ajuns la sancţiuni din partea Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) în valoare de 2,1 mil. lei pentru modul eronat de calcul al rezer­velor tehnice şi înregistrarea greşită a unor operaţiuni de recunoaştere a comisioanelor din reasigurare.

Astfel, în urma acţiunii de control au fost con­statate deficienţe, „în special cu privire la cal­­culul rezervelor tehnice la data de 31 martie 2020, precum şi înregistrarea eronată a unor ope­raţiuni de recunoaştere a comi­sioa­nelor din re­asigurare. Ca urmare a aspectelor con­statate, Con­siliul Autorităţii de Supra­ve­ghere Finan­ciară a decis sancţionarea socie­tăţii, conform prevederilor legale, cu o amen­dă de 600.000 de lei“, au transmis repre­zentanţii ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO