Bănci și Asigurări

Cursul valutar a urcat la un nou maxim istoric şi se îndreaptă spre 4,93 lei/euro. Faţă de finalul anului 2020, cursul este mai mare cu 1,2%

Cursul valutar a urcat la un nou maxim istoric şi se...

Autor: Claudia Medrega

21.04.2021, 00:05 188

♦ Pentru 2021, majoritatea analiştilor au anticipat deprecierea monedei naţionale în faţa euro, însă nu au prognozat un curs peste pragul de 5 lei/euro în acest an.

Cursul de schimb leu/euro a ajuns ieri la un nou vârf istoric, urcând la 4,9279 lei/euro, cotaţia fiind mai mare cu 1,2% comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului 2020. Faţă de cotaţia de luni, cursul a crescut ieri cu doar 0,04%. Precedentul maxim istoric, de 4,9261 lei/euro, a fost chiar luni.

Repoziţionarea monedei naţionale pe o pantă de depreciere în faţa euro vine într-un context politic agitat pe plan intern. Pe de altă parte, evoluţia cursului pare să fi rămas deocamdată insensibilă la prognozele optimiste privind creşterea economiei României în acest an, precum şi la decizia recentă favorabilă a agenţiei de rating S&P care a îmbunătăţit perspectiva ratingului României, de la negativă la stabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO