Bănci și Asigurări

„Cursul s-a plimbat într-o manieră normală. Suntem prea emotivi cu lucruri cu care ar trebui să fim mai calmi“

„Cursul s-a plimbat într-o manieră normală. Suntem prea emotivi cu lucruri cu care ar trebui să fim mai calmi“

Guvernatorul BNR consideră că mişcările cursului leu/euro din a doua jumătate a lunii iunie, marcată de incertitudine politică, au fost „minore“, cu variaţii de circa 1%.

„Mişcările de curs au fost minore. Întâm­pla­rea face că în toată această perioadă de criză cursul s-a mişcat în sus şi în jos cu 1%. Haideţi să vedem lucrurile în realitatea lor. Avem un curs de piaţă şi miş­că­rile de piaţă sunt absolut normale în anumite limi­te. Cursul s-a dovedit stabil. Cursul s-a plim­bat într-o ma­nieră normală şi acesta este un merit al pieţei. 

Suntem prea emotivi cu lu­crurile cu care ar trebui să fim mai calmi“, a decla­rat Isărescu la briefingul de pre­să de după şe­dinţa de politică monetară de ieri. El a arătat că în ciuda tur­bulenţelor politi­ce, imediat dupa căderea gu­ver­nului precedent şi dis­cu­ţi­ile privind for­marea unui nou guvern şi pâ­nă la soluţionarea situa­ţiei politice prin vo­tul de în­cre­dere pentru no­ul guvern, mişcă­rile cursului leu/euro au fost între 4,55 şi 4,60 lei/euro. În a doua jumătate a lunii iunie, moneda na­ţională a resimţit tensiunile politice interne şi starea de incer­titudine, cursul de schimb leu/euro făcând un salt la un maxim al ulti­milor cinci ani, de aproape 4,6 lei/euro.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.