Bănci și Asigurări

Cursul rămâne aproape de 4,52 lei/euro pe o piaţă agitată

Autor: Monica Juganaru

27.09.2012, 00:00 74

Leul a rămas pe depreciere uşoară la finalul sesiunii interbancare de ieri, cursul fluctuând aproape de 4,52 lei/euro după o şedinţă cu volume semnificative de valută schimbată, potrivit dealerilor.

Şi valutele din regiune consemnau scăderi uşoare, iar bursele europene au rămas pe roşu după ce manifestaţia antiausteritate de marţi-seară de la Madrid a degenerat în violenţe între protestatari şi forţele de ordine, iar un oficial al Fed s-a arătat neîncrezător în perspectivele de scădere a şomajului. BNR a anunţat ieri un curs de referinţă cu 0,24 bani mai ridicat decât în şedinţa precedentă, de 4,5168 lei/euro.

Pentru moneda americană, referinţa oficială a urcat cu 0,8 bani, la 3,5079 lei/dolar. Dobânzile pentru depozitele cu scadenţa la o zi au coborât uşor, la 4,63 - 5,13% pe an. Totodată, randamentele pentru depozitele cu scadenţa la o săptămână se plasau la 4,77-5,27% pe an, mai jos faţă de nivelul de marţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO