Bănci și Asigurări

Cursul poate coborî sub 4,45 lei/euro dacă Cioloş primeşte votul Parlamentului

Cursul poate coborî sub 4,45 lei/euro dacă Cioloş...

Autor: Liviu Popescu

11.11.2015, 00:06 919

Dacă nominalizarea în func­ţia de premier a lui Dacian Cioloş va fi acceptată de Parlament, perechea leu-euro ar putea ajunge sub 4,45 de lei, după ce în ultimele trei şedinţe cursul a rămas în jurul acestei valori, consideră econo­miştii de la ING. Ieri, BNR a anunţat o paritate de 4,456 lei, respectiv un maxim al ultimelor patru luni, în condiţiile în care incertitudinea politică din România a avut impact şi pe piaţa valutară.

Moneda naţională s-a depreciat pe parcursul săptă­mânii trecute cu 0,4% în faţa euro, respectiv doi bani, pe fondul demisiei guvernului Ponta şi al protestelor de stradă.  Leul a pierdut ieri teren şi în faţa dolarului american, cotaţia ajungând la 4,14 lei/dolar. Moneda americană a crescut cu 0,4% faţă de şedinţa pre­cedentă şi a atins astfel maximul ultimelor opt luni pe fondul publicării unor date puternice pentru piaţa muncii din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, care au sprijinit scenariul unei creşteri de dobândă din partea Fed în decembrie.

BNR nu mai anunţase un nivel atât de ridicat al parităţii din 10 aprilie.

„Dolarul a rămas puternic faţă de euro, discuţiile despre posibilitatea ca Banca Centrală Europeană să taie ra­tele de depozit în decembrie adău­gându-se aşteptărilor într-o creştere a ratelor în SUA încă din acest an“, scriu analiştii de la Piraeus Bank într-un raport. Şi referinţa anunţată de BNR pentru un franc elveţian a crescut ieri la 4,13 lei şi a atins maximul ultimelor trei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO