Bănci și Asigurări

Cursul depăşeşte şi pragul de 4,78 lei/euro. De la începutul anului cursul a urcat cu 2,5%, sub inflaţie, sub dobânzile bancare şi sub randamentul titlurilor de stat

Cursul depăşeşte şi pragul de 4,78 lei/euro. De la...

Autor: Claudia Medrega

22.11.2019, 00:05 417

♦ Adrian Codîrlaşu, CFA: Cel mai semnificativ factor de depreciere a leului consider că sunt deficitele gemene (bugetar şi de cont curent). Corectarea acestor dezechilibre în general se realizează prin deprecierea monedei locale şi inflaţie, evoluţii care se întâmplă şi în România.

Moneda naţională a continuat trendul de depreciere în faţa euro, iar cursul de schimb leu/euro a urcat ieri la un nou maxim istoric, de­păşind în premieră pragul de 4,78 lei/euro, evoluţia fiind influenţată în special de dezechilibrele eco­nomice interne, dar şi de factori externi.

Cursul de referinţă anunţat ieri de BNR a fost de 4,7808 lei/euro. Com­parativ cu nivelul de la sfârşitul anului 2018, cursul de schimb leu/euro este mai mare cu circa 2,5%, în ultima săptămână cotaţia depăşind de la o zi la alta maxim istoric după maxim istoric. Vârful anterior al cursului, de 4,7648 lei/euro, a fost atins în data de 25 ianuarie, la câteva săptămâni după adoptarea OUG 114/2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO