Bănci și Asigurări

Cum se pregătesc giganţii bancari pentru coronavirus: HSBC, JPMorgan şi Goldman Sachs încep să ia măsuri pentru combaterea gripei chineze

Cum se pregătesc giganţii bancari pentru coronavirus:...

Autor: Eduard Ivanovici

11.03.2020, 00:00 2078

O bună parte din cele mai mari instituţii financiare londoneze încep să ia măsuri pentru a combate răspândirea gripei chineze, scrie BBC. 

La începutul săptămânii mai mulţi angajaţi ai filialei JPMorgan din Marea Britanie au fost mutaţi temporar în altă locaţie. Goldman Sachs a trimis săptămâna trecută 200 de angajaţi pentru a testa o locaţie din sudul capitalei britanice, într-o mişcare de asigurare a eficacităţii sistemelor de cadrul companiei.

Multe dintre măsurile adoptate de unele dintre cele mai mari bănci din lume au fost adoptate după evenimentele de la HSBC de săptămâna trecută. HSBC, una dintre cele mai mari bănci după capitalizare, a trimis joia trecută acasă peste 100 de angajaţi. Mişcarea a venit după ce un membru al staff-ului, care făcea parte din divizia de cercetare, a fost diagnosticat cu virusul COVID-19.

Angajatul se află în prezent sub supraveghere medicală, restul diviziei de cercetare lucrând de acasă în ziua respectivă. Este primul caz de acest fel din cadrul unei companii majore a sectorului financiar din Marea Britanie. Deşi etajul în care lucra angajatul a fost curăţat intensiv, clădirea, care găzduieşte 10.000 de persoane, va rămâne deschisă. Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie spune că nu există nicio problemă dacă staff-ul lucrează de acasă sau din locaţii provizorii, cât timp sunt întâlnite anumite standarde.

Între timp, JPMorgan şi-a împărţit personalul în două echipe care lucrează în locaţii diferite. Mai mulţi membrii ai staff-ului lucrează acum la un birou total diferit decât cel cu care s-au obişnuit sau de acasă. Banca are birouri în Londra, Bournemouth, Glasgow şi Edinburgh. Totuşi, caracteristicile jobului implică faptul că munca de acasă nu este o opţiune pentru membrii unora dintre cele mai mari bănci de investiţii, precum JPMorgan sau rivalul Goldman Sachs, deoarece majoritatea traderilor şi vânzătorilor trebuie să se afle într-un spaţiu comun, care să fie monitorizat pentru a se încadra în normele de reglementare ale instituţiei bancare.

Goldman Sachs nu şi-a activat încă planul de urgenţă pentru coronavirus, însă banca este pregătită să ia măsuri dacă riscurile continuă să se înmulţească. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO