Bănci și Asigurări

Cum s-a blocat site-ul IMM Invest? Dumitru Nancu, directorul FNGCIMM: Când s-a deschis portalul au fost 397.000 de accesări pe minut. Sunt suspiciuni de atac cibernetic

Cum s-a blocat site-ul IMM Invest? Dumitru Nancu,...

Autor: Răzvan Botea

17.04.2020, 15:15 839

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a spus în cadrul unei videoconferinţe că astăzi, la ora 10, când a fost lansat site-ul IMM Invest, platforma a înregistrat 397.000 de accesări pe minut, un volum prea mare pentru a mai fi susţinut de platformă. El a menţionat că există suspiciuni şi pentru un atac cibernetic.

„De la orele 5:30 timp de două ore au fost 2.785 de accesări. Portalul s-a deschis la ora 10, iar numprul de accesări a fost de 397.000 pe minut de la 132.000 de conexiuni. Este foarte clar că acest volum de trafic ne-a blocat site-ul.

Dumitru Nancu nu a exclus varianta unui atac cibernetic şi a menţionat că vor fi verificate sursele accesărilor. El a mai precizat că estimează ca marţi platforma să devină funcţională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO