Bănci și Asigurări

Cum evoluează soluţionarea alternativă a litigiilor în domeniul bancar: a crescut cu 80% numărul dosarelor finalizate cu împăcarea părţilor

Cum evoluează soluţionarea alternativă a litigiilor...

Autor: Petru Mazilu

21.07.2021, 10:39 64

Numărul dosarelor finalizate cu împăcarea părţilor a crescut cu 80% în acest an, se arată într-un comunicat al Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar.

Negocierile dintre consumatori şi bănci derulate în cadrul CSALB au decurs anul acesta mult mai rapid, iar numărul dosarelor finalizate cu împăcarea părţilor a crescut cu peste 80% faţă de prima jumătate a anului 2020, anunţă reprezentanţii Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar.

Practic, 95% dintre negocierile purtate în acest an s-au încheiat prin acceptarea de către consumatori şi bănci a soluţiilor propuse de conciliatori, este concluzia celor de la CSALB.

De asemenea, rezultatul negocierilor pastrează acelaşi trend crescător. La jumătatea anului, beneficiile rezultate din negocieri sunt de peste 800 de mii de euro, cea mai mare suma semestrială de la înfiinţarea centrului, se mai arată în informarea CSALB.

Începând din luna iunie, negocierile se poartă din nou la sediul CSALB. În perioada pandemiei negocierile s-au desfăşurat doar on-line şi telefonic din cauza restricţiilor impuse de autorităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO