Bănci și Asigurări

Cum arată topul asigurătorilor după primul semestru

Cum arată topul asigurătorilor după primul semestru

Autor: Ciprian Botea

05.09.2010, 23:50 196

Astra Asigurări a urcat la sfârşitul semestrului I pe primul locîn clasa­men­tul companiilor de asigurare, după ce a înregistrat ocreştere cu peste 40% a primelor brute subscrise în primele şaseluni, până la 575 de milioane de lei, arată datele publicate deUniunea Na­ţională a Societăţilor de Asigurare din România(UNSAR).
La sfârşitul lui iunie 2009, Astra se afla pe locul trei înclasamentul asigu­ră­torilor, fiind devansată de Allianz-Ţi­riac şiOmniasig. Astra, singura com­pa­nie de asigurări din top zece cuca­pi­tal majoritar românesc, a devenit lide­rul pie­ţei de dupăprimele trei luni din 2010, trecând în faţa liderului de ani bunial pieţei, Allianz-Ţiriac, datorită vânzărilor mari de poliţeRCA.
Allianz a subscris în primul se­mes­tru prime brute în valoare de496 mil. lei, în scădere de la 670 mil. lei în aceeaşi perioadă aanu­lui trecut. Şi Omniasig - care a co­borât pe ultima treaptă apodiumu­lui - a înregistrat o scădere a primelor brute subscrise înprimele şase luni la 484 mil. lei, de la 596 mil. lei înianuarie-iunie 2009.
Următoarele două locuri în clasa­ment sunt ocupate de Groupama şiBCR Asigurări, cu prime brute sub­scri­se de 368 mil. lei,respectiv 237 mil. lei. Groupama, companie apărută în 2009 dupăfuziunea dintre Asiban şi BT Asigurări, a înregistrat în primulsemestru o scădere cu 9% a afacerilor. Şi primele subscrise de BCRAsigurări - preluată de grupul austriac Vienna Insurance - auscăzut cu 24% în prime­le şase luni, la 237 mil. lei.
Asirom, care la jumătatea anului tre­cut ocupa poziţia a patra înclasa­ment, a coborât în iunie până pe locul şase, având primebrute subscrise de 236 de lei. Uniqa, Generali, Euroins şiCarpatica Asigurări ocupau ultimele locuri din top zece, în timp ceArdaf este prima companie de sub linie.
În clasamentul despăgubirilor plă­tite conduce Omniasig, cu 347mil. lei, urmată de Groupama, Astra şi Allianz. Nivelul rezervelornete de primă depăşeşte primele brute subscrise de mai multecompanii din top 10, fiind mai mic decât acesta la Uniqa, Euroins,Carpatica Asig, Omniasig, Asirom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO