Bănci și Asigurări

Cum arată bugetul pe 2021 al celei de-a treia bănci din piaţă. BRD vrea să crească creditarea mai mult pe corporate, cu peste 10%, cu ajutorul IMM Invest, dar depozitele sunt estimate să scadă

♦ BRD consideră că veniturile nete din dobânzi vor fi influenţate negativ de evoluţia ratelor de dobândă, dar pozitiv de creşterea volumelor ♦ Cheltuielile operaţionale vor fi ţinute sub „control strict“.

BRD-SocGen mizează în acest an pe creş­terea creditării totale cu 4,5% (3,2% dacă se consideră cursul de schimb constant), până la un sold net de 32,1 mld. lei, ascensiunea urmând să fie susţinută de avansul împrumu­tu­rilor pentru firme. „Creditele nete sunt aşteptate să re­intre pe o curbă ascendentă înce­pând cu 2021. Soldul creditelor acor­da­te clienţilor retail va rămâne con­stant, în ciuda reactivării pro­ducţiei. Creş­te­rea creditelor acor­date com­pa­ni­ilor va fi semnifica­tivă, cu o con­tri­buţie importantă atât a sec­to­rului mari companii, cât şi a finan­ţării IMM-uri­lor, datorită în spe­cial programului IMM Invest“, se arată în pro­­iec­­tul de buget al BRD pen­tru acest an care urmează să fie dis­­­­cu­­­tat de acţionari în luna aprilie.

Pe segmentul retail, BRD mi­­zează pentru acest an pe men­­­ţinerea creditării la un ni­vel comparabil cu cel din 2020 (-0,9% dacă se calcu­lea­ză va­ria­ţia la curs de schimb con­stant), până la un sold net de 22,1 mld. lei, banca urmă­rind să majo­re­ze mai mult sol­dul cre­ditelor nete pentru companii.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.