Bănci și Asigurări

Cu o fuziune nu se face primăvară, dar Deutsche Bank începe din nou să dea bonusuri: Şeful băncii a primit 7 milioane de euro

Cu o fuziune nu se face primăvară, dar Deutsche Bank...

Autor: Alex Ciutacu

25.03.2019, 10:03 334

Deutsche Bank a plătit primele bonusuri către directori din board pentru prima oară în ultimii patru ani, iar Christian Sewing, executivul băncii a primit un pachet de 7 milioane de euro, ceea ce îl introduce în rândul celor mai bine plătiţi bancheri din Europa, potrivit Reuters.

Subiectul bonusurilor în cadrul Deutsche Bank are o anumită sensibilitate politică încât Deutsche Bank negociază o fuziune cu Commerzbank – iar sindicatele atrag atenţia că aceasta ar duce la 30.000 de concedieri.

Sewing, care a devenit CEO în aprilie anul trecut, a îndreptat Deutsche Bank înspre primele profituri din ultimii patru ani, şi conduce fuziunea cu Commerzbank. În 2017 el a câştigat 2,9 milioane euro.

Veniturile lui pentru 2018 a depăşit veniturile altor executivi precum John Flint de la HSBC sau Jes Staley de la Barclays.

Raportul anual al Deutsche Bank arată că directoratul a primit salarii plus bonusuri în valoare totală de 55,7 milioane euro în 2018, faţă de 29,8 milioane euro în anul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO