Bănci și Asigurări

Cu ce soluţii de reducere a ratelor românilor au venit băncile care au dat în trecut credite în franci elveţieni

Cu ce soluţii de reducere a ratelor românilor au venit...

Autor: Liviu Popescu

23.12.2015, 00:06 707

Unele bănci au oferit reduceri cuprinse între 17,5% şi 25% din soldul creditului pentru clienţii care au contractat împrumuturi în franci elveţieni, ca măsură de sprijin pentru aprecierea acestei monede începând din prima lună din 2015.

Totodată, o bancă a introdus mai nou şi o condiţie privind gradul de îndatorare a clienţilor care au contractat credite în franci elveţieni.

Cea mai recentă modificare a ofertei privind ajustarea împrumuturilor pentru clien­ţii cu credite în franci este cea a austriecilor de la Raiffeisen.

Banca oferă clienţilor cu împrumuturi în franci şi care înregistrează un grad de îndatorare de 65% posibilitatea conversiei în lei, cu o reducere de minimum 20%, cu condiţia să deţină un împrumut cu garanţie imobiliară.

Celelalte bănci cu portofolii în franci elveţieni şi care au făcute oferte de reducere a ratelor nu au pus condiţii privind gradul de îndatorare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO