Bănci și Asigurări

CSA a cerut in instanta falimentul Metropol

09.05.2003, 00:00 53

Metropol se apropie cu pasi mari de lichidare, dupa ce Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a cerut in instanta falimentul companiei, impreuna cu alti sase creditori, la sfarsitul lunii aprilie.
Reprezentantii noului administrator judiciar al companiei, societatea Intermed Star Ro SRL, afirma chiar ca pronuntarea sentintei de faliment de catre una din Sectiiile Comerciale a Tribunalului Bucuresti nu este decat o formalitate.
"Asteptam redactarea si comunicarea sentintei de intrare in faliment a companiei, care va ajunge la noi, dupa toate probabilitatile, in circa o saptamana. Conform certificatului de grefa (un certificat care tine loc de sentinta pana la pronuntarea in scris a verdictului-n.red.) pe care l-am obtinut de la Tribunal, decizia privind falimentul a fost luata deja, la incheierea sedintei de judecata", a spus Dan Negreanu, care lucreaza la Intermed Star Ro.   
Aceasta societate este noul administrator judiciar al Metropol, care a preluat administrarea companiei dupa ce incercarea de preluare de catre Dunarea Leasing a esuat. 
Intermed Star  face acum inventarierea si evaluarea activelor companiei si lista cu creditorii: bugetul de stat, furnizorii de utilitati, asiguratii sau salariatii companiei. In acest moment exista 2500 de asigurati care nu si-au primit despagubirile, a spus Dan Negreanu.
Chiar daca drumul spre faliment al companiei pare ireversibil, Negreanu mai spune ca, in paralel, exista negocieri cu un investitor din strainatate care s-ar putea implica la Metropol.
Aceasta este a doua mare companie de asigurari care intra in faliment. Luna trecuta, instanta a dispus intrarea in faliment a companiei de asigurari Grup As. Cele doua companii au ajuns in situatia de nu-si mai putea achita datoriile dupa ce a vandut foarte multe polite de raspundere civila auto si Carte Verde sub pretul pietei.
Metropol a fost una dintre primele companii private de asigurari din Romania, care a ajuns la un moment dat la o cota de peste 5% din piata. In 2001 compania a avut incasari din prime brute de circa 4 milioane $. 
Societatea a fost fondata de un om de afaceri african, Joseph Noupadja. El n-a putut fi contactat ieri pentru comentarii. sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO