Bănci și Asigurări

Criza coronavirusului. Sergiu Manea, BCR: Este foarte important ca această cădere economică să nu se transforme în depresie economică însoţită de o criză financiară. Continuăm creditarea. „Principala noastră preocupare, după asigurarea integrităţii operaţionale a băncii, este de a maximiza şansele companiilor de a supravieţui căderii economice“

Sergiu Manea, CEO al BCR: Principala noastră preocupare, subsecventă asigurării integrităţii operaţionale a băncii, este de a ma­xi­miza şansele companiilor din Româ­nia de a supravieţui acestei căderi econo­mice şi a maximiza şansele ca un nu­măr cât mai mare de locuri de muncă să fie salvate.

Sergiu Manea, CEO al BCR: Principala noastră preocupare, subsecventă asigurării integrităţii operaţionale a băncii, este de a ma­xi­miza şansele companiilor din Româ­nia de a supravieţui acestei căderi econo­mice şi a maximiza şansele ca un nu­măr cât mai mare de locuri de muncă să fie salvate.

Autor: Claudia Medrega

25.04.2020, 18:52 1603

Declinul economic care va urma în urma crizei cor­onavirusului este foar­te important să nu se trans­forme în depre­sie eco­nomică, însoţită de o criză finan­ciară, în opinia lui Sergiu Manea, CEO al BCR.

„Principala noastră preocupare, subsecventă asigurării integrităţii operaţionale a băncii, este de a ma­xi­miza şansele companiilor din Româ­nia de a supravieţui acestei căderi econo­mice şi a maximiza şansele ca un nu­măr cât mai mare de locuri de muncă să fie salvate. Este foarte important ca aceas­tă cădere economică să nu se trans­forme în depresie economică înso­ţită de o criză financiară în lunile sau anii ce vor veni“, a spus ieri şeful BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală.

El a arătat că BCR rămâne des­chisă pentru business şi continuă acti­vitatea de creditare, conform apeti­tului şi standardelor de risc, în con­textul crizei coronavirusului, banca apro­bând în ultima lună finanţări noi pen­tru clienţi companii în valoare de apro­ximativ 500 mil. euro.

„În perioada 16 martie - 16 aprilie , de când s-a instalat  starea de urgenţă, BCR a aprobat finanţări noi pentru clienţi corporate în valoare de apro­xi­mativ 500 mil. euro, reprezentând finan­ţări de investiţii, achiziţii şi capital cir­culant. Beneficiarii acestor aprobări sunt companii preponderent din sec­toa­rele energie, agricultură, industria ali­mentară, produse de consum non­ciclice. Noi continuăm activitatea de cre­ditare conform apetitului nostru de risc şi conform standardelor noastre de risc, fără să ne oprim. În fiecare mier­curi avem comitet de credit şi sunt mul­te titluri pe agendă. Onorăm în con­tinuare solicitările clienţilor noştri“.

În cadrul prgramului IMM Invest, BCR a primit un plafon de 3,4 miliarde de lei. Consi­derând garantarea de 80%, banca anticipează că va acorda în jur de 4 mld. lei credite pentru IMM, dublând practic portofoliul de credite IMM.

Modelul BCR este de a susţine în continuare creditarea, dar o creditare sustenabilă, după cum a spus şi Dana Dima, vicepreşedinte retail şi private banking la BCR.

În ceea ce priveşte deciziile de amânare la plată a creditelor pentru clienţii care au fost afectaţi direct sau in­direct de criza coronavirusului, Dana Dima a spus că în cazul băncii peste 20.000 de clienţi care au 24.000 de credite au aplicat până în prezent pen­tru amânarea ratelor la împrumuturi.

Vicepreşedintele BCR anticipează că până în 15 mai, când expiră starea de urgenţă, ponderea creditelor amânate la plată în cazul BCR nu va depăşi 10% din portofoliul băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO