Bănci și Asigurări

Cristina Şindile, director general, BT Mic: Avem 11.000 de clienţi la BT Mic şi continuăm să finanţăm afaceri mici

Videoconferinţa ZF BT Afaceri de la zero

Cristina Şindile, director general, BT Mic: Avem 11.000...

Autor: Florentina Niţu

09.06.2020, 15:01 126

Banca Transilvania este unul dintre cei mai mari finanţatori ai afacerilor mici şi mijlocii, iar în portofoliul băncii sunt 11.000 de clienţi care au accesat creditul BT Mic, antreprenori optimişti, încrezători în ideile lor, susţine Cristina Şindile, director general al BT Mic.

„Finanţăm toate ideile frumoase, care au perspectivă şi în care credem. Din punct de vedere al sumelor, finanţăm cu 10-20.000 de euro. Acum, avem 11.000 de clienţi şi continuăm să finanţăm. S-a schimbat contextul acum, dar s-a păstrat abordarea şi-n perioada de criză”, a spus Cristina Şindile, director general al BT Mic, în cadrul videoconferinţei ZF BT Afaceri de la zero.

Ea a mai spus că fiecare business a întâmpinat o serie de provocări într-un timp scurt, dar majoritatea s-a adaptat prezentului, să depăşească această perioadă. Cristina Şindile crede că optimismul este una dintre caracteristicile care duce businessurile mai departe. „Nu am avut discuţii cu antreprenorii despre renunţare, resemnare, ci despre continuare.”

Cele mai importante caracteristici ale antreprenorilor ar trebui să fie rezilienţă, dorinţă de a merge mai departe şi de a căuta soluţii şi adaptarea, pentru a se replia repede. „Unii dintre ei sunt cu un model de business nou în două luni.”

Ce a mai declarant Cristina Şindile:

@ Franciza este o variantă viabilă, dar fiecare antreprenor trebuie să ţină cont de specificitatea businessului.

@ Finanţăm foarte multe start-up-uri şi afaceri de familie foarte mici.

@ Cel mai mare avantaj al unui business mic este că e făcut din pasiune.

@ Există o concentrare a IMM-urilor în marile centre urbane. Este o varietate foarte mare de aşezare şi alt tip de activitate.

@ Nivelul de incertitudine acum este mai mare, comunicare e esenţială cu toţi partenerii de business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO