Bănci și Asigurări

Cristian Sporiş, vicepreşedinte Raiffeisen Bank: România, prin consum, finanţează creşterea economică şi investiţiile din alte ţări

ZF Bankers Summit 19

Cristian Sporiş, vicepreşedinte Raiffeisen Bank:...

Autor: Răzvan Botea

03.07.2019, 11:35 365

Creşterea economică din ultima vreme a României a fost bazată pe consum, care a crescut cu 38% în ultimii 5 ani. În acelaşi timp, modelul de creştere economică din Ungaria sau Polonia s-a concentrat mult mai mult pe investiţii. Astfel, consumul din România practic a finanţat creşterea eocnomică şi investiţiile din alte ţări, a spus Cristian Sporiş, vicepreşedinte Raiffeisen Bank, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 19.

„Dacă nu facem nimic în infrastructură, PIB-ul potenţial dispare. Consumul a crescut cu 38%. Păi noi dacă creştem economic ca sa finanţăm creşterea economică a altor ţări, asta este. Noi avem  problema de model de creştere, iar în momentul în care aplicăm peste asta partea demografică, vă daţi seama unde va fi economia şi sistemul bancar în România. Noi finanţăm prin consum investiţiile din alte ţări”, a spus el.

Ce a mai spus Cristian Sporiş la Zf Bankers 2019:

Pentru că am mai vazut povestea asta şi în celălalt ciclu economic, aş putea spune că marjele de risc sunt la acelaşi nivel cum erau în 2007-2008. La companii foarte bune, nu cred că găsesc în alte jurisdicţii finanţare mai bună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO