Bănci și Asigurări

Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF: Putem avea o multitudine de produse, dar dacă clientul nu este servisat corespunzător, piaţa asigurărilor nu creşte

Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF: Putem avea o...

Autor: Anelis Baciu

23.01.2019, 00:07 511

Companiile de asigurări trebuie să se concentreze în primul rând pe modul în care îşi tratează clienţii atât la vânzarea poliţei de asigurare, cât şi în momentul în care are loc riscul asigurat, acest comportament fiind singurul care pe termen scurt poate genera creşterea pieţei de asigurări, a atras atenţia Cristian Roşu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, în cadrul unei conferinţe organizate de Media Xprimm.

„Putem imagina o multitudine de produse, din zona insurtech, putem inova, dar atâta vreme cât nu veţi servisa corespunzător clienţii ante şi postvânzare, când apare riscul asigurat, piaţa nu se poate dezvolta şi oamenii nu vor cumpăra asigurări. Putem face şi educaţie financiară, dar rezultatele sale se vor vedea abia peste ani. Majoritatea clienţilor au senzaţia atunci când se produce riscul asigurat că obţin bătai de cap, că nu primesc ce trebuie pentru banii pe care i-au plătit. Vrem o atenţie mai mare acordată clienţilor“, a explicat Roşu.

El a preluat funcţia de vicepreşedinte al ASF pe asigurări la mijlocul lunii noiembrie 2018. Piaţa asigurărilor a crescut anul trecut cu doar 2%, până la circa 7,5 mld. lei. Pentru 2019 ASF anticipează o menţinere a tendinţei modeste de creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO