Bănci și Asigurări

Cristian Popa de la NN Pensii ar candida din partea USR pentru un loc în board-ul BNR

Cristian Popa de la NN Pensii ar candida din partea USR...

Autor: Liviu Popescu

27.06.2019, 12:29 782

Agenţia de presă Thomson Reuters scrie că Uniunea Salvaţi România (USR) l-ar susţine pe Cristian Popa, director de investiţii al NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private din România cu circa 19 mld. lei active, pentru o poziţie în noul consiliu de administraţie al BNR.

ZF a încercat să îi contacteze pe Cristian Popa şi pe Dan Barna, preşedintele USR, pentru a oferi mai multe detalii pe marginea acestui subiect, însă pâna la publicarea acestei ştiri, cei doi nu au răspuns.

Reuters notează că Parlamentul ar urma să aprobe noul board al BNR pe 3 iulie.

PSD va primi cele mai multe numiri pentru board-ul BNR. Rămâne de văzut cum se vor împărţi locurile între PNL, USR şi UDMR.

Coaliţia de guvernare îl va susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a României (BNR). Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat, citat de Mediafax, că a ajuns la un consens împreună cu premierul Dăncilă pentru reînnoirea mandatului guvernatorului (5 ani).

Mugur Isărescu, guvernator, şi Florin Georgescu, prim-viceguvernator, vor rămâne, urmând să existe schimbări în poziţiile de viceguvernatori, iar pentru una dintre poziţii, şanse mari le are Leonardo Badea, preşedintele ASF.

Mandatul actualului Consiliu de Administraţie expiră la 1 Octombrie, iar până la această dată noua conducere trebuie validată de Parlament.

Isărescu, 69 de ani, este guvernator din mai 1990, fiind cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO