Bănci și Asigurări

Cristian Popa de la NN Asigurări de Viaţă este noul director de investiţii al NN Pensii în locul lui Adrian Tănase. Popa va administra pensiile private a 2 milioane de români

Sursa: BVB

Sursa: BVB

Autor: Liviu Popescu

20.02.2018, 12:30 1468

Cristian Popa, 31 de ani, fost director de investiţii la NN Asigurări este noul director de investiţii al NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private din România, şi preia astfel funcţia pe care Adrian Tănase a părăsit-o pentru a deveni şef al BVB, potrivit mai multor surse din piaţă.

Cristian Popa nu a putut fi contactat de ZF până la publicarea acestei ştiri pentru a comenta aceste informaţii.

Din noua funcţie, Cristina Popa va administra active de 14,8 miliarde de lei ale NN Pensii în România, potrivit datelor ASF. NN Pensii gestionează pensiile private a circa 2 milioane de români.

Cristian Popa lucrează din august 2014 la NN Asigurări de Viaţă, cel mai mare asigurător de viaţă din România. El şi a început cariera în finanţe în 2006 la compania de brokeraj BRK Financial Group, în prezent în top zece cei mai mari intermediari de pe piaţa de capital din România.

În perioada 2009-2012, Cristian Popa a fost angajat la BCR Pensii, iar din 2012 a venit la NN Investment Management (fosta ING) în funcţia de analist pe piaţa de capital.

Cristian Popa a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti în anul 2009 şi are certificate CFA, potrivit informaţiilor disponibile pe platforma Linkedin.

Adrian Tănase a preluat în toamna anului trecut funcţia de director general al Bursei de Valori de la Bucureşti, operatorul pieţei de capital din România, şi a renunţat astfel la funcţia de director de investiţii la NN.

Cei şapte administratori de pensii Pilon II, care administrează banii de pensie a şapte milioane de români, au fost în vara anului 2017 în centrul unui scandal care a diminuat cotaţiile bursiere din România, după ce a apărut posibilitatea ca fondurile să fie desfiinţate. Însă cea mai mare parte a portofoliilor fondurilor de pensii nu este investită în acţiuni, ci în titluri de stat. De exemplu NN Pensii avea la finele lunii ianuarie 62% din active investite în titluri de stat, potrivit datelor ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO