Bănci și Asigurări

Cristian Constantinescu se retrage de la şefia UNSAR

Cristian Constantinescu se retrage de la şefia UNSAR

Autor: Ciprian Botea

24.06.2011, 00:05 362

Cristian Constantinescu s-a retras de la con­ducerea UniuniiNaţionale a Socie­tă­ţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR), înlocul său fiind desemnată Daniela Grigore, directorul diviziei dedaune din cadrul Allianz-Ţiriac.

El renunţă la şefia UNSAR în contextul în care la sfârşitulacestei luni îi expiră mandatul de consilier al Allianz-Ţiriac,compania care deţine preşe­din­ţia organizaţiei până în 2013.Mandatul de preşedinte al UNSAR este deţinut de una din societăţilemembre, care desemnează propriul reprezentant pentru a exercitaaceastă funcţie. Constantinescu rămâne în continuare membru înConsiliul de Supraveghere al Allianz-Ţiriac, dar spune că arenunţat la poziţia deţinută în cadrul UNSAR pentru a permite unuiexecutiv al companiei să exercite această funcţie. Daniela Grigorelucrează la Allianz-Ţiriac din 2007 după ce anterior deţinusepoziţii de conducere la Asirom şi Garanta.

Constantinescu a fost nominalizat recent de către PDL,principalul partid din coaliţia aflată la guvernare, pentru postulde preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).Echipa de conducere a CSA este aprobată prin vot în Parlament.Constantinescu este cel care a creat de la zero societateaAllianz-Ţiriac şi a dus-o până la stadiul de cea mai mare companiedin piaţa asigurărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO