Bănci și Asigurări

Creşterea rezervelor şi provizioanele pentru investigaţia Concurenţei au dus pierderea VIG la 75 mil. euro în primele nouă luni

Creşterea rezervelor şi provizioanele pentru...

Autor: Anelis Baciu

29.11.2018, 00:07 433

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează mai bine de o cincime din piaţa asigurărilor locale prin intermediul a trei companii - Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă - a încheiat primele nouă luni din acest an cu o pierdere de 75,3 milioane de euro, faţă de un profit de 8,6 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pierderile VIG s-au adâncit în al treilea trimestru din acest an, în condiţiile în care grupul a fost nevoit să constituite provizioane speciale pentru investigaţia derulată de Consiliul Concurenţei în piaţa asigurărilor şi să majoreze rezevele de daună pe segementul auto, ca urmare a „deteriorării“ rezultatelor pe această piaţă, explică oficialii de la Viena.

Operaţiunile din România ale VIG au intrat pe pierdere în prima jumătate a acestui an ca urmare a deprecierii fondului comercial al companiilor locale cu aproximativ 50 milioane de euro. Deprecierea a fost pusă la acea vreme de oficialii de la Viena pe seama „evoluţiei pieţei şi a situaţiei politice tensionate“.

VIG a vândut asigurări în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an în valoare de 393 milioane de euro în România, în creştere cu 5,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Asigurările auto rămân dominante în portofoliul local al VIG cu o pondere de aproape 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO