Bănci și Asigurări

Creştere de 12% în T1 pentru profitul JP Morgan, la 5,9 miliarde de dolari

Creştere de 12% în T1 pentru profitul JP Morgan, la 5,9...

Autor: Florentina Dragu

14.04.2015, 17:44 101

Veniturile au avansat cu 4,1%, la 24,8 miliarde de dolari. În cazul operaţiunilor de trading cu venituri fixe, valoarea veniturilor a fost de 4,07 miliarde de dolari, în urcare cu 4,5% raportat la primul trimestru din 2014, iar operaţiunile de trading cu obligaţiuni şi acţiuni au crescut cu 22%, la 1,61 miliarde de dolari.

Atât profitul, cât şi veniturile, au depăşit estimările analiştilor.

Acţiunile JPMorgan au urcat cu 1,84% pe bursa din New York după prezentarea rezultatelor financiare, însă cotaţiile rămân sub valoarea calculată de analişti în funcţie de activele băncii, în contextul în care instituţia financiară se confruntă cu un nivel ridicat al costurilor pentru litigii.

De la începutul crizei financiare în 2008, banca americană a înregistrat cheltuieli pentru litigii de peste 36 miliarde de dolari.

În prezent, JP Morgan este investigată penal de Departamentul de Justiţie din Statele Unite pentru manipularea cursului valutar, fiind aşteptat un acord pentru închiderea anchetei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO