Bănci și Asigurări

Creşte tensiunea românilor cu credite în euro, dar exportatorii se bucură. Cursul a depăşit în premieră nivelul de 4,85 lei/euro, urcând la un nou maxim

Creşte tensiunea românilor cu credite în euro, dar...

Autor: Claudia Medrega

08.09.2020, 10:30 207

Tensiunea românilor cu credite în euro a cres­cut după ce ieri cursul leu/euro a depăşit pra­gul de 4,85 lei/euro, urcând la un nou maxim istoric.

Cursul de referinţă anunţat ieri de BNR a urcat până la 4,8552 lei/euro, fiind în creştere cu aproximativ 1,59% faţă de nivelul de la sfârşitul anului 2019. Însă, pasul de creştere a cursului de la o zi la alta a continuat să fie domol, cotaţia leu/euro de ieri fiind mai mare cu doar 0,12% faţă de cursul de referinţă de vineri.

Precedentul maxim istoric al cursu­lui a fost chiar la sfârşitul săp­tă­mâ­nii trecute, vineri, când co­taţia a ajuns la 4,8492 lei/euro. Anterior, vâr­ful cursului leu/euro, de 4,8448, a fost atins în primăvara acestui an, în 17 martie, când s-au amplificat ten­siu­nile pe piaţa valutară, odată cu extinderea pan­demiei de coronavirus la nivel internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO