Bănci și Asigurări

Volumul creditelor restante s-a majorat în martie cu 3,7%, la 9,6 mld.lei;rata creditelor restante a urcat la 4%

Volumul creditelor restante s-a majorat în martie cu...

Autor: Roxana Rosu

27.04.2018, 11:05 198

Volumul creditelor restante s-a majorat în martie cu 3,7% faţă de luna precedentă, la un total de aproape 9,6 miliarde lei, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2017, potrivit datelor BNR.

”Statisticile publicate de Banca Naţională a României (BNR) indică creşterea volumului creditelor restante cu 3.7% lună/lună la 9.6 miliarde RON în martie (cel mai ridicat nivel din noiembrie 2017), evoluţie determinată de faza de maturitate a ciclului economic post-criză şi de majorarea costurilor nominale de finanţare”, comentează Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică la Banca Transilvania.

Rata creditelor restante a urcat de la 3,9% în februarie la 4% în martie, cu următoarea distribuţie: 3,5% la lei şi 4,8% la valută.

Potrivit datelor publicate de BNR, creditele în lei restante au totalizat 5,27 miliarde lei, iar cele în valută 4,27 miliarde lei.

Creditele restante se referă doar la principal şi nu includ poziţii extrabilanţiere. Sunt considerate restante creditele care, în ultima zi lucrătoare a lunii pentru care se efectuează raportarea, înregistrează întârzieri la plată de cel puţin o zi.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO