Bănci și Asigurări

Creditul privat a avut o creştere de 5,3% în februarie, iar depozitele au avut o viteză triplă, de 16,4%. Creditele pentru companii în lei au devenit motorul principal, cu o creştere de 11,7%, peste ritmul creditelor retail în lei. Dar creditele corporate în valută intră pe minus, după peste 2 ani de creştere

Autor: Claudia Medrega

24.03.2021, 19:30 137

♦ Creditarea totală pentru populaţie şi companii a ajuns în februarie 2021 la un sold de 285,5 mld. lei ♦ Creditele în lei au avansat cu 9,9% faţă de februarie 2020, în timp ce împrumuturile în valută au scăzut în februarie cu 3,9% an/an ♦ Depozitele totale au făcut în februarie un salt anual de 16,4%, la 427,8 mld. lei.

Creditul privat, care ar trebui să dea oxigen economiei reale, con­tinuă să crească cu un ritm tem­perat, în jur de 5%, evoluţia fiind trasă în jos de scăderea împrumuturilor în valută.

Creditele corporate în valută au intrat în te­ri­toriul negativ în februarie, după mai bine de 2 ani de creştere, însă scăderea este mult sub de­cli­nul împrumuturilor retail în valută, de peste 10%.

Creditul privat total a înregistrat în fe­brua­rie 2021 o creştere anuală de 5,3%, uşor pes­te avansul din prima lună a acestui an, de 5,1%, însă ritmul a încetinit faţă de primele luni ale anului trecut, iar soldul împrumu­tu­ri­lor populaţiei şi companiilor a ajuns la 285,5 mld. lei, după cum reiese din datele BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO