Vezi galeria foto
(2 poze)
Bănci și Asigurări

Creditul privat a avut o creştere de 5,3% în februarie, iar depozitele au avut o viteză triplă, de 16,4%. Creditele pentru companii în lei au devenit motorul principal, cu o creştere de 11,7%, peste ritmul creditelor retail în lei. Dar creditele corporate în valută intră pe minus, după peste 2 ani de creştere

♦ Creditarea totală pentru populaţie şi companii a ajuns în februarie 2021 la un sold de 285,5 mld. lei ♦ Creditele în lei au avansat cu 9,9% faţă de februarie 2020, în timp ce împrumuturile în valută au scăzut în februarie cu 3,9% an/an ♦ Depozitele totale au făcut în februarie un salt anual de 16,4%, la 427,8 mld. lei.

Creditul privat, care ar trebui să dea oxigen economiei reale, con­tinuă să crească cu un ritm tem­perat, în jur de 5%, evoluţia fiind trasă în jos de scăderea împrumuturilor în valută.

Creditele corporate în valută au intrat în te­ri­toriul negativ în februarie, după mai bine de 2 ani de creştere, însă scăderea este mult sub de­cli­nul împrumuturilor retail în valută, de peste 10%.

Creditul privat total a înregistrat în fe­brua­rie 2021 o creştere anuală de 5,3%, uşor pes­te avansul din prima lună a acestui an, de 5,1%, însă ritmul a încetinit faţă de primele luni ale anului trecut, iar soldul împrumu­tu­ri­lor populaţiei şi companiilor a ajuns la 285,5 mld. lei, după cum reiese din datele BNR.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.