Bănci și Asigurări

Creditele pentru agricultură creşteau la jumătatea anului cu peste 13%, ajungând în iunie la 18,9 mld. lei. Activităţile de intermedieri financiare şi asigurări, agricultura, administraţia publică şi construcţiile sunt sectoarele care au cea mai mică pondere, sub 5%, în volumul total al finanţărilor

Creditele pentru agricultură creşteau la jumătatea...

Autor: Mircea Nica

26.09.2020, 12:06 183

Creditarea pentru agri­cul­tură a înregistrat un avans de 13,3% la finalul lunii iunie 2020 com­pa­rativ cu perioada similară a anului 2019, dublu faţă de ritmul de creştere al creditării private totale, potrivit datelor BNR.

Creditele acordate şi angajamentele asumate de instituţiile de credit din România pentru agricultură se ridicau la finalul lunii iunie 2020 la 18,9 mld. lei, cu 13,3% mai mult faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului 2019.

Acest sector a înregistrat creşteri accentuate în ultimii ani, dar cu toate acestea ponderea agriculturii în creditarea totală acordată de bănci pe piaţa locală este în continuare mică, de doar 4,4%. În contextul în care majoritatea băncilor mari din piaţă au intensificat programele de creditare sectorială, dinamica finanţărilor pentru agricultură nu este surprinzătoare, mai ales că este un segment pe care atât băncile comerciale, cât şi Uniunea Europeană au pus accent constant în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO