Bănci și Asigurări

Creditarea privată totală a mai făcut un pas în spate, ritmul anual de creştere coborând în aprilie la 7,6%

Autor: Claudia Medrega

27.05.2019, 08:45 250

Creditul privat în valută a crescut în aprilie cu 1,6% faţă de aceeaşi lună din 2018, în condiţiile avântului împrumuturilor corporate în valută cu 10,4%.

Creditul total pentru populaţie şi companii în lei şi valută a ajuns în aprilie la un ritm anual de creştere de 7,6%, faţă de aprilie 2018, ascensiunea con­tinuând să se tempereze com­pa­rativ cu lunile precedente. Avântul îm­pru­muturilor pen­tru populaţie a mai pierdut din viteză, în timp ce cre­dita­rea corporate s-a mai revigorat, în spe­cial pe com­po­nenta în valută.

Creditul privat total începuse anul 2019 cu o creştere anua­lă sur­prin­ză­toare de 8,4%, în con­diţiile limitării gra­dului de înda­torare al populaţiei şi ale taxei bancare, pen­tru ca la finalul lunii februarie rit­mul anual să înce­ti­nească uşor, la 8%, iar în martie să co­boare până la 7,7%. Finalul anu­lui 2018 venise cu o creştere anuală a creditării de 7,9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO