LIVE: Acum la ZF IT Generation, Start-up Pitch: Ce planuri de dezvoltare are platforma de tip “device as a service” INKI.TECH? Cum va fi finanţată expansiunea start-up-ului? Urmăriţi o discuţie cu Liviu Huluţă, CEO al INKI.TECH
Bănci și Asigurări

Creditarea corporate în lei s-a redresat în iunie, după declinul din aprilie şi mai, depăşind şi nivelul din iunie 2019. În S1/2020, creşterea a fost de peste 4% faţă de totalul creditelor corporate noi în lei din S1/2019

♦ Volumul creditelor corporate noi în lei a avansat în iunie până la 2,3 mld. lei, după scăderile din aprilie şi mai, şi a fost în creştere cu 5,4% faţă de iunie 2019 ♦ Cumulat, în S1/2020 creditele corporate în lei au depăşit 13 mld. lei, fiind cu 4% peste S1/2019 ♦ Dacă adăugăm şi creditele corporate noi în euro, totalul pe S1/2020 trece de 18,9 mld. lei ♦ Dobânda medie la creditele corporate noi în lei a oscilat în S1 între 4,89% şi 6,1%.

Băncile de pe piaţa româ­neas­că au acordat com­pa­niilor credite noi în lei de 2,3 mld. lei în luna iunie 2020, peste volu­me­le din lunile aprilie şi mai, când credi­ta­rea s-a prăbuşit în contextul blocajului deter­mi­nat de starea de urgenţă impusă în urma pandemiei de COVID-19, nivelul creditelor corporate noi în lei din iunie depăşind şi volumul din prima lună de vară din 2019, cu 5,4%, după cum reiese din satisticile BNR. 

Practic, luna iunie a readus credita­rea corporate nouă în lei pe creştere com­pa­rativ cu volumul din 2019, după ce în lu­nile aprilie şi mai s-au înregistrat scă­deri de circa 29% şi, respectiv de peste 19% comparativ cu aceleaşi luni de anul trecut.

Şi creditarea de consum în lei s-a revigorat în iunie, după prăbuşirea din lunile de primăvară, însă a rămas cu circa un sfert sub nivelul din iunie 2019.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.