Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Creditarea agriculturii creştea în august cu un ritm de peste 12%

Creditarea pentru agricultură a înregistrat un avans de 12,4% la finalul lunii august 2020 comparativ cu perioada similară a anului 2019, triplu faţă de ritmul de creştere al creditării private totale, potrivit datelor BNR.

Agricultura a înregistrat creşteri accentuate în ultimii ani, dar cu toate acestea ponderea agriculturii în creditarea totală acordată de bănci pe piaţa locală este în continuare mică, de doar 4,6%, chiar dacă în circa 2 luni ponderea a înregistrat un avans uşor.

Serviciile reprezintă un alt sector cu o dinamică relativ ridicată a creditării, de 6,5%, totalul creditelor şi angajamentele asumate de bănci pe acest sector depăşind 107,6 mld. lei la finalul lunii august 2020, după ce în august 2019 era de 101 mld. lei. Creditarea pentru sectorul de servicii reprezintă aproximativ un sfert din totalul creditelor acordate de bănci în economia locală, ponderea rămânând ca în august 2019.

În cazul construcţiilor, soldul creditelor acordate a ajuns în august 2020 la 30,7 mld. lei, cu 5,7% mai mult faţă de august 2019. Astfel, ponderea creditelor pentru construcţii a ajuns la 6,9% din totalul finanţărilor.

Cea mai slabă dinamică a creditării înregistrată la finalul lunii august din 2020 a fost pentru industrie, ritmul de creştere fiind de doar 0,4% faţă de august 2019, până la un sold al creditării de 71,7 mld. lei. Creditele acordate jucătorilor din industrie reprezintă 16,3% din totalul finanţărilor bancare.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.