Bănci și Asigurări

Creditarea a crescut cu 7,1% la mijlocul anului, iunie 2019 fiind cea mai bună lună iunie din ultimii zece ani

Autor: Anelis Baciu

24.07.2019, 00:07 424

Soldul finanţărilor din bilanţurile băncilor a ajuns la 259,6 miliarde de lei ♦ Brokerii: Multe persoane renunţă la concediu şi pregătesc în lunile de vară lucrări de modernizare a locuinţei, care sunt realizate pe credit.

Creditarea totală privată pentru populaţie şi companii a bifat în luna iunie 2019 un ritm de creş­te­re de 7,1%, soldul total al fi­nan­ţărilor ajungând la 259,6 mi­liar­de de lei, arată datele Băncii Naţionale. Luna iunie 2019 a fost cea mai bună lună iu­nie din ultimul deceniu din perspectiva ritmului de creştere. Ascensiunea creditării a fost susţinută în special de avântul împru­mu­turilor în lei, însă se remarcă şi o revenire a creşterii şi pe segmentul creditelor în valută.

Creditele în lei pentru populaţie au fost în primul semestru din acest an motorul principal, avânsând cu un ritm de două cifre, de peste 20%. Pe de altă parte, împrumu­tu­rile în lei pentru companii au crescut modest, respectiv cu 7,6% în luna iunie 2019. De altfel, brokerii afirmă că văd în continuare cerere din partea populaţiei pentru credite ipotecare, dar şi pentru credite de consum care au ca destinaţie finanţarea lucrărilor de amenajare şi modernizare a locuinţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO