Bănci și Asigurări

Credit Agricole Bank România a avut anul trecut o pierdere de şase milioane de euro

Credit Agricole Bank România a avut anul trecut o...

Autor: Ana Maria Petcana

04.04.2013, 11:01 373

Activele băncii au urcat anul trecut cu 13%, la 292 milioane euro, comparativ cu nivelul din 2011.

De asemenea, totalul creditelor Credit Agricole Bank România a crescut cu 14%, la 241 milioane euro, iar cel al depozitelor s-a majorat cu 56%, la 113 milioane euro. Venitul net din comisioane a crescut anul trecut cu 7%.

"Ajustările privind deprecierea creditelor au fost reduse cu 6%, ajungând sub nivelul de 1%. Credit Agricole Bank România înregistrează una dintre cele mai bune rate de acoperire a creditelor neperformante", se arată într-un comunicat al băncii.

În 2012, activitatea de creditare pe segmentul corporate a crescut cu 28%.

Cheltuielile operaţionale au scăzut cu 6% faţă de anul precedent, în condiţiile în care banca a continuat să investească în tehnologie şi în optimizarea proceselor. Totodată, reorganizarea resurselor umane a reprezentat un alt obiectiv al băncii în 2012, rezultând într-o scădere cu 12% a numărului de salariaţi.

Credit Agricole Bank România este fosta Emporiki Bank România, care a fost preluată în iunie anul trecut de grupul francez Credit Agricole de la divizia Emporiki Bank Grecia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO