Bănci și Asigurări

COTAR trage un semnal de alarmă: Piaţa de asigurări este o bombă cu ceas care va exploda anul acesta. Principala vină este a asiguratorilor

COTAR trage un semnal de alarmă: Piaţa de asigurări...

Autor: Mediafax

18.02.2021, 10:19 188

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) susţine că piaţa de asigurări este o bombă cu ceas care va exploda anul acesta. De vină sunt asiguratorii care fac abuzuri grave, consideră transportatorii.

Cei de COTAR susţin că s-a ajuns prea departe cu abuzurile din piaţa de asigurări şi prezintă mai multe exemple legate de un asigurator care deţine 32% din piaţa RCA. Este vorba despre preţuri stabilite în mod nelegal, prestatori care nu există şi încălcări grave ale legislaţiei.

Piaţa de asigurări este o bombă cu ceas care va exploda, cu siguranţă, anul acesta, este concluzia COTAR. Deja, documente care ar dovedi abuzurile au fost trimise Consiliului ASF, iar reprezentanţii COTAR cer măsuri urgente.

„Este foarte clar faptul că măsurile de sancţionare aplicate până în prezent de Autoritatea de Supraveghere Financiară au fost total ineficiente, în relaţia cu societatea de asigurări EUROINS şi nu au avut niciun fel de efect de modificare a comportamentului societăţii de asigurări, aceasta continuând abuzurile, în doar 11 zile de la ultima amendă. S-a ajuns mult prea departe! A venit vremea pentru aplicarea unor alte tipuri de măsuri în relaţia cu Euroins. Piaţa de asigurări RCA din România este o bombă cu ceas care va exploda sigur anul acesta si va face multe victime”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO