Bănci și Asigurări

Cosmin Vlad preia conducerea departamentul de operaţiuni al Metropolitan Life, a doua companie de asigurări de viaţă din piaţa locală după volumul primelor brute subscrise

Cosmin Vlad preia conducerea departamentul de operaţiuni...

Autor: Cristina Bellu

25.05.2021, 10:11 594

Metropolitan Life, compania locală de asigurări de viaţă a gigantului american MetLife, anunţă numirea lui Cosmin Vlad în funcţia de director de operaţiuni al companiei de asigurări de viaţă, în România, începând cu 1 iunie 2021.

El va prelua această funcţie de la Mihai Coca-Cozma, care a condus departamentul în ultimii patru ani şi care a decis să urmeze alte planuri de carieră în afara companiei.

Cu o experienţă de 14 ani în domeniul asigurărilor de viaţă şi pensiilor private, Cosmin Vlad s-a alăturat echipei Metropolitan Life în 2015. În această perioadă a dovedit o coordonare eficientă a echipei de Value Proposition and Product din cadrul Metropolitan Life România, din 2019 Value Proposition and Product MetLife Ucraina şi a repoziţionat suita de produse, în linie cu nevoile curente ale clienţilor. El a preluat rolul de Interim Head of Risk în perioada aprilie-iulie 2019.

" În acest nou rol voi avea misiunea de a clădi mai departe, scalabil, spre viitorul operaţiunilor Metropolitan Life în România", spune Cosmin Vlad, Director de Operaţiuni în cadrul Metropolitan Life România.

Metropolitan Life a înregistrat în 2020 o creştere de 14,4% a primelor brute subscrise, comparativ cu anul 2019, până la 415 mil. lei, ocupând locul al doilea în clasamentul celor mai mari companii de asigurări de viaţă din România. În ceea ce priveşte indemnizaţiile plătite în 2020, acestea au avut o valoare de 116,2 mil. lei, cu 16,6% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO