Bănci și Asigurări

Contractele de credit pot să fie încheiate şi la domiciliul românilor sau online, nu doar la sediul băncilor. Preşedintele Iohannis a promulgat legea

Românii vor putea să încheie contracte de credit şi la domiciliul lor sau online, la cererea lor şi cu aprobarea băncilor, şi nu numai în spaţii comerciale, după ce legislaţia aplicabilă până acum în România a fost modificată în Parlament. Preşedintele României Klaus Iohannis a promulgat ieri o lege aprobată recent în Parlament care stabileşte că în perspectivă contractele de credit pot fi încheiate în punctele de lucru organizate în spaţii comerciale, sau, la cererea consumatorului şi cu acordul creditorului, la domiciliul acestuia sau prin intermediul unui mijloc de comunicare la distanţă.

“Contractele de credit pot fi încheiate doar în punctele de lucru organizate în acest scop în spaţii comerciale, în condiţiile legii, sau, la cererea consumatorului şi cu acordul creditorului, la domiciliul acestuia sau prin intermediul unui mijloc de comunicare la distanţă în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 85/2004, republicată, cu modificările ulterioare”, se menţionează în legea promulgată ieri. 

Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 227/2020, promulgată de preşedinte, modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori şi modifică alin. (1) al art. 79 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.