Bănci și Asigurări

Consiliul Judeţean Ilfov şi Banca Mondială au încheiat un acord prin care banca va acorda consultanţă şi asistenţă instituţiei în Programul de de Dezvoltare Regională a Judeţului Ilfov 2020 -2030

Consiliul Judeţean Ilfov şi Banca Mondială au...

Autor: Nicolae Oprea

14.11.2018, 12:38 97

Consiliul Judeţean Ilfov şi Banca Mondială au semnat, miercuri, un acord prin care CJ Ilfov va primi, din partea băncii, în schimbul sumei de 400.000 de euro, consultanţă şi asistenţă tehnică pentru Programul de de Dezvoltare Regională a Judeţului Ilfov 2020 -2030.

Prin acest acord, prin care CJ Ilfov va plăti suma de 400.000 de euro, Banca Mondială va oferi consultanţă pentru dezvoltarea Judeţului Ilfov, pe mai multe paliere, iar unul dintre ele ar fi o mai bună coordonare cu politicile administrative ale Bucureştiului.

„Ne aflăm în Regiunea Bucureşti-Ilfov, motorul economiei româneşti, unde se produce peste un sfert din PIB-ul României. Regiunea noastră se află pe locul 76 din totalul celor 271 de regiuni europene, în ceea ce priveşte Produsul Intern Brut pe cap de locuitor. Aici, salariul mediu net este cu aproximativ 46% mai mare faţă de media naţională. La noi îşi au sediul 25% din întreprinderile private şi peste 50% din institutele de cercetare şi incubatoarele de afaceri din România. Judeţul Ilfov, alături de Bucureşti, reprezintă centrul inovării şi cercetării din România, găzduind 23% din companiile inovative active. Avem şi un minus, legat de existenţa parcurilor industriale raportat la potenţialul regiunii”, a precizat, miercuri, Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

Petrache a mai menţionat faptul că infrastructura rutieră şi mobilitatea reprezintă principalele priorităţi ale Consiliului Judeţean.

„Infrastructura rutieră şi mobilitatea persoanelor şi a mărfurilor au devenit priorităţi zero pentru Ilfov. De aceea, am pus bazele Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, un proiect care îşi propune ca, până în 2030, să însemne investiţii de aproape 7 miliarde de euro. Au fost făcute toate calculele şi analizele şi, pe lângă realizarea Autostrăzii A0 - care va separa traficul de tranzit de traficul local - doar soluţiile aduse de PMUD mai pot rezolva problemele de trafic existente deja în Regiunea Bucureşti-Ilfov”, a mai precizat Petrache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO