Bănci și Asigurări

Consiliul Concurenţei aprobă tranzacţia prin care Vista Bank România preia sucursala locală a francezilor de la Crédit Agricole

Consiliul Concurenţei aprobă tranzacţia prin care...

Autor: Cristina Bellu

28.04.2021, 00:00 188

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Vista Bank România, instituţie controlată de grupul grec Vardinogiannis, care deţine afaceri în mai multe industrii, a preluat la începutul acestui an sucursala locală a francezilor de la Crédit Agricole.

„Operaţiunea de preluare nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal“, transmit reprezentanţii autorităţii de concurenţă.

În urma achiziţiei, Vista Bank spune că va deţine active totale de peste 1,2 mld. euro, credite de 750 mil. euro, depozite de 1,1 mld. euro şi peste 105 mil. euro capital CET1.

Stavros Lekkakos, preşedinte al boardului Vista Bank, spunea la momentul tranzacţiei că banca ar urma să aibă o cotă de piaţă spre 1% şi poate ajunge în top 15 cele mai mari bănci. Şi Vista Bank şi Crédit Agricole Bank România sunt bănci de talie mică, plasate în 2019 pe locurile 20, respectiv 21, pe piaţa bancară românească, cu cote de piaţă apropiate, de 0,52% şi 0,47%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO