Bănci și Asigurări

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care BRD şi Raiffeisen au intrat în acţionariatul CIT One, companie de transport şi depozitare de valori, deţinută de BCR. Cele trei bănci au cote egale de 33,3%

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care...

Autor: Cristina Bellu

07.04.2020, 14:48 257

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care BRD Groupe Société Générale şi Raiffeisen Bank România au intrat în acţionariatul CIT ONE (fosta BCR Procesare), o divizie a grupului BCR specializată în transport, procesare şi depozitare de valori, printr-o operaţiune de infuzie de capital, în urma căreia BCR, BRD şi Raiffeisen au ajuns să deţină o cotă egală de acţiuni de câte 33,3%.

“În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei. Prin urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, transmit reprezentanţii autorităţii de concurenţă.

CIT ONE s-a înfiinţat în anul 2009 beneficiind de suportul logistic al grupului BCR şi de personalul calificat în domeniul gestionarii numerarului în sistem bancar. Compania a raportat afaceri de 104 mil. lei în 2018, plus 27% faţă de anul anterior şi profit de 3,1 mil. lei, potrivit celor mai recente date de la ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO