Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Consiliul Concurenţei a început analiza tranzacţiei prin care OLX Global intenţionează să preia societatea Kiwi Finance

Consiliul Concurenţei a anunţat ieri că va analiza tranzacţia prin care OLX Global intenţionează să preia societatea Kiwi Finance pentru a stabili compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal, urmând să emită o decizie în termenele prevăzute de lege, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Consiliului Concurenţei.

„Kiwi Finance desfăşoară activităţi auxiliare intermedierilor financiare, în principal, intermediere de credite. OLX Global, parte a grupului OLX care aparţine grupului Naspers, este prezent în România pe piaţa de anunţuri online prin intermediul platformelor olx.ro, autovit.ro şi storia.ro. În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege“, potrivit informaţiilor transmise de Consiliul Concurenţei. Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin e-mail sau prin poştă. Achiziţia Kiwi Finance vine din dorinţa OLX Group de a extinde serviciile oferite clienţilor în zona de finanţare. Astfel, OLX Group va fi unicul acţionar al Kiwi Finance, iar managementul brokerului de credite va rămâne neschimbat.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.