Bănci și Asigurări

Consiliul ASF a fost audiat în parlament cu uşile închise, fără presă, privind situaţia falimentului City Insurance şi a pieţei asigurărilor

♦ Iulius Marian Firczak, deputat şi secretar în Comisia de buget, finanţe din Camera Deputaţilor: Vina pentru situaţia actuală din piaţa asigurărilor este şi la ASF, şi la parlament pentru că trebuia îmbunătăţit cadrul legislativ, atât din prespectiva legii asigurărilor, cât şi prin modificarea legii RCA, care din 2017 a permis să apară foarte multe fraude în piaţă.

După retragerea autorizaţiei de func­­ţio­nare a celui mai mare asigurător din piaţă, City Insurance, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a fost chemată la audieri în comisiile reunite de buget - finanţe din parlament pri­vind situaţia falimentului City Insu­rance şi a pieţei asigurărilor, dar aces­tea s-au desfăşurat cu uşile închise, fără prezenţa jurnaliştilor.

Contactat de ZF, Iulius Marian Firczak, deputat şi secretar în cadrul Co­misiei de buget, fnanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, este de păre­re că această şedinţă nu trebuia să fie se­cretă, mai ales după ce problema a „bubuit“ în piaţă. „La audieri au venit mai mulţi reprezentanţi de la ASF. Părerea mea este că această şedinţă nu trebuia să fie secretă. Parlamentul are o problemă de autoritate. După ce pro­blema a bubuit în piaţă, de ce să mai fie o şedinţă pe acest subiect se­cre­tă. Am făcut o solicitare scrisă la Comi­sia de buget de la Camera De­pu­taţilor, cât şi la Senat, iar concluzia a fost că ASF a solicitat ca audierea să fie cu uşile închise“, susţine Iulius Firczak.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.