Bănci și Asigurări

​Consecinţele primei şedinţe din 2016 ale BCE: Dolarul american începe raliul pe interbancar după declaraţiile lui Mario Draghi

​Consecinţele primei şedinţe din 2016 ale BCE:...

Autor: Liviu Popescu

21.01.2016, 17:57 3150

Cursul leu-dolar afişa în această seară pe interbancar în jurul orei 17:00 un nivel de 4,19 lei după ce moneda americană s-a apreciat în faţa euro în urma declaraţiilor lui Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene. Astăzi, BNR anunţase o referinţă de 4,16 lei pentru un dolar american.

Draghi a afirmat că BCE "va analiza şi posibil îşi va reconsidera" poziţia privind politica monetară la şedinţa din luna martie, din cauza evoluţiei sub aşteptări a inflaţiei.

“Între timp, vom lucra pentru a ne asigura că sunt îndepinite toate condiţiile tehnice pentru a asigura disponibilitatea pentru implementare, dacă este necesar, a tuturor opţiunilor de politică monetară", a declarat Draghi la briefingul de presă de după şedinţa de politică monetară, citat de agenţia de presă Thomson Reuters.

După declaraţiile oficialului italian, euro s-a depreciat în faţa dolarului american de la 1,09 la 1,08 unităţi pentru un dolar.

Pe interbancar, cursul leu-euro afişa în această seară 4,52 de lei, faţă de referinţa anunţată astăzi de BNR de 4,53 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO