Bănci și Asigurări

Consecinţele legii dării în plată. Flavia Popa, BRD: Legea dării în plată încalcă prevederile Constituţiei

Flavia Popa: Vom trata subiectul cu o prudenţă care vine din reglementări

Flavia Popa: Vom trata subiectul cu o prudenţă care vine din reglementări

Autor: Ştefan Stan, Alexandra Marcu

06.05.2016, 00:07 2990

Legea privind darea în plată a pus bonitatea clientului în cui, iar legiui­torul interferează într-un proces con­trac­tual, consideră Flavia Popa, secre­tar general al BRD - SocGen.

Băncile vor decide dacă se vor mai focusa pe zona de credite imo­bi­liare în funcţie de con­strângerile legis­lati­ve, subiectul urmând să fie tratat cu o prudenţă care vine din regle­men­tări, susţine ea. „În func­ţie de reglemen­ta­re şi de toate constrân­ge­rile le­gislative, vom ve­dea în ce măsură mai are sens pen­tru ban­că să se focuseze pe zona de credite imo­biliare. Vom trata su­biectul cu o prudenţă care vine din re­gle­mentări. Există directive euro­pe­ne, băncile tre­buie să îşi organizeze acti­vitatea con­form regulilor şi prac­ticilor sănă­toase. Vom găsi metode să încercăm să rămânem în acelaşi trend şi să aju­tăm debitorii“, a declarat Flavia Popa, secretar ge­ne­ral al BRD - SocGen, în ca­drul emi­siu­nii de busi­ness ZF Live.

BRD, plasată pe locul doi în topul după active, a devenit de la 1 mai prima bancă de pe podium care a decis să ma­joreze avansul pen­tru creditele în lei cu ipo­tecă de la 15% la 35% pentru împru­mu­turile a căror valoa­re este mai mică decât echivalentul în lei a 250.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO