Bănci și Asigurări

Conferinţa ZF/BT Hello, Cluj! „Putem crea valoare adăugată în România. Trebuie să riscăm mai mult“

Conferinţa ZF/BT Hello, Cluj! „Putem crea valoare...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.10.2019, 00:07 136

Clujul, unul dintre cei mai importanţi poli din IT-ul, dar şi din businessul local, poate creşte mai mult şi prin înfiinţarea unui fond de risc, prin care antreprenorii, dar nu numai, să parieze pe idei de afaceri inovatoare, fără a aştepta banii înapoi.

„Trebuie să existe un capital de risc unde lumea nu vrea banii înapoi. Clujul în top trei poli în IT. Exportăm creier, know-how. Noi ca români avem un talent natural pentru IT,  noi exportăm 90% din produse în SUA sau Europa, cei de acolo vin cu marketing şi acolo produsul ajunge să aibă altă valoare. Putem crea această valoare aici. Nu avem oameni de produs, nu avem fonduri de risc, nu avem multe. Dar eu m-aş uita la ce avem. Ar trebui mai mult apetit de risc“, consideră Daniel Tămaş, fondator al Digitap, antreprenor care a creat o plaftormă de publicare a jocurilor în browser. 

Clujul este unul dintre cei mai importanţi poli de business de pe plan local, fiind al treilea cel mai important judeţ ca şi nivel al PIB-ului, după Bucureşti şi Timişoara. „Din fericire pentru noi Clujul este din multe puncte de vedere o locomotivă pentru economia României. Cred cu tărie că tărie că unii dintre liderii viitori ai economiei româneşti sunt încă firme tinere şi nu ştim de ei. Acest sector foarte efervecent, foarte dificil, cu toate instabilităţile cu care se confruntă, va duce după el toată România“, a spus Tiberiu Moisă, director general adjunct IMM şi MidCo în cadrul Băncii Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO