Bănci și Asigurări

Concedieri masive la UniCredit: Banca închide 450 de sucursale şi dă afară 6.000 de oameni în piaţa italiană

Concedieri masive la UniCredit: Banca închide 450 de...

Autor: Alex Ciutacu

10.02.2020, 16:39 24293

Italienii de la UniCredit, care controlează a patra cea mai mare bancă din România, a decis o restructurare masivă în Italia, unde va închide 450 de sucursale şi va da afară 6.000 de persoane, în contextul în care CEO-ul Jean Pierre Mustier îşi pune în aplicare planul de eficientizare.

Reducerile de personal şi închiderile de sucursale se vor întinde pe următorii ani şi ar trebui finalizate până în 2023, potrivit unei scrisori trimisă către sindicatele muncitorilor, citată de Bloomberg.

Concedierile din Italia fac parte dintr-un plan anunţat în decembrie, conform căruia banca îşi va reduce forţa de muncă cu peste 9%, adică va elimina 8.000 de poziţii.

Oficialii băncii au trimis scrisoarea către sindicate pentru a începe negocierile cu privire la reducerile de personal. Mustier a spus de mai multe ori că reducerile de personal se vor face pe baza unor pensionări anticipate, într-un mod responsabil din punct de vedere social, care să se alinieze cu ce doresc sindicatele.

Mustier a pus în apicare un plan prin care vrea să reducă costurile şi să cureţe bilanţul băncii, încât executivii vor să simplifice strucutra organizaţiei şi să optimizeze alocările de capital. Ca prim rezultat, UniCredit a publicat un profit peste aşteptări în T4 2019.

„Sindicatele se opun puternic atât închiderilor de sucursale cât şi reducerilor de locuri de muncă. Discuţiile cu sindicatele trebuie să se îndrepte înspre găsirea unor soluţii prin care să limităm reducerile de personal şi să discutăm şi despre noi angajări”, transmite Fulvio Furlan, secretarul general al Uilca, unul dintre principalele sindicate bancare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO