Bănci și Asigurări

Comprimarea marjelor a afectat profitul semestrial al UniCredit, dar creditarea a revenit pe plus în T2

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac

Primele şase luni din 2015 au fost caracterizate de o evoluţie mai bună a economiei, dar nivelul de optimism al companiilor rămâne moderat.

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Primele şase luni din 2015 au fost caracterizate de o evoluţie mai bună a economiei, dar nivelul de optimism al companiilor rămâne moderat.

Autor: Ciprian Botea

11.08.2015, 00:08 700

UniCredit Ţiriac, un jucător de top zece din sistemul bancar, a încheiat primul semestru cu un profit net de 84 milioane de lei (circa 19 mil. euro), în scădere cu 7,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul diminuării veniturilor operaţionale. Portofoliul de credite a revenit totuşi pe plus în trimestrul al doilea după o scădere de 2% în primele trei luni.

„Primele şase luni din 2015 au fost caracterizate de o evoluţie mai bună a economiei, dar nivelul de optimism al companiilor rămâne moderat. Noi ne-am îmbunătăţit poziţia pe segmentul companiilor, cu o creştere de 3%. Şi segmentul creditelor ipotecare a avut o evoluţie pozitivă şi a reprezentat un motor important al activităţii de retail“, a declarat Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac.

Banca avea un volum de credite de 19 miliarde de lei, în creştere cu echivalentul a o sută de milioane de lei faţă de nivelul de la finalul anului trecut. Creditarea a revenit pe plus în trimestrul al doilea după ce în perioada ianuarie-martie fusese consemnată o scădere de 2%.

Veniturile operaţionale s-au situat la 618 milioane de lei în primele şase luni, fiind în scădere cu peste 5%. Banca nu a publicat cifre detaliate privind structura veniturilor, dar o problemă pentru sistemul bancar este comprimarea marjelor de dobândă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO